Baken Bouw Zuid

Historie

Kom meer te weten over bijna een eeuw Baken Bouw Zuid.

Expertise

Dankzij bijna een eeuw aan ervaring kunnen we altijd wat betekenen.

Projecten

Alle bouwprojecten die door Baken Bouw Zuid zijn gerealiseerd.

OVER ONS

Baken Bouw Zuid, vertrouwd en geworteld
in de regio Eindhoven

Bouwbedrijf Baken is een regionaal bouwbedrijf. Met een enthousiast, vakbekwaam team leggen wij ons dagelijks samen met onze opdrachtgevers en ketenpartners toe op het realiseren van fantastische bouwprojecten en op de uitvoering van dagelijkse onderhoudswerkzaamheden. Dat doen we voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers, in zowel de woning- als utiliteitsbouw. Zekerheid, kwaliteit en vakmanschap zijn onze kernwaarden. Die komen voort uit onze rijke historie en zijn het fundament van ons werk.

WAT WE DOEN

Bouwen in de breedste
zin van het woord.

Baken Bouw Zuid legt zich dagelijks samen met onze opdrachtgevers en ketenpartners toe op het realiseren van fantastische bouwprojecten en op de uitvoering van onderhoud. Dat doen we voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers in zowel de woningbouw als utiliteitsbouw. Daarnaast zetten we onze kennis en ervaring eveneens in voor verbouwingen, onderhoud en renovaties.

Woningbouw

De woningmarkt verandert. Betaalbaar wonen komt steeds meer centraal te staan. Maar ook de aandacht voor het persoonlijke woongenot. Dat vraagt om een bouwbedrijf dat op de hoogte is van de relevante regelgeving en technische innovaties, maar ook aandacht heeft voor het individu. Onze ervaring van bijna 100 jaar en toewijding stellen ons daartoe in staat.

Wij realiseren zowel wooncomplexen als grondgebonden woningen. Wij bouwen woningen in de vrije sector, de sociale woningbouw, projectmatig of als partner bij collectief particulier opdrachtgeverschap. Wij werken niet alleen in opdracht van professionele opdrachtgevers, maar ook de consument of eigen bouwer zijn wij graag van dienst om woonwensen werkelijkheid te maken. 

Utiliteitsbouw

We hebben ruime ervaring in de utiliteitsbouw en werken in opdracht van verschillende regelmatig terugkerende opdrachtgevers. Wij hebben kennis en expertise in de realisatie van kantoren, winkels, bedrijfshallen, voor zowel productie als logistiek. Ook schoolgebouwen zijn ons niet vreemd.

Met de tijd zijn de eisen aan en verwachtingen van utiliteitsbouw veranderd: duurzaamheid en flexibiliteit spelen een steeds belangrijkere rol, evenals de aandacht voor het nieuwe werken en leren. Wij zijn met onze ervaring gewend mee te gaan in de veranderende markt en kennen de eisen, behoeften en ontwikkelingen.

Renovatie en onderhoud

We zetten onze kennis en ervaring ook in voor verbouwingen, onderhoud en renovaties. Een verbouwing van een bestaande woning behoort tot onze expertise.

Specialistisch werk maken we ons snel eigen. In het verleden hebben we bijvoorbeeld de sluisrenovatie van de monumentale Dommelse Watermolen verzorgd, evenals reinwaterkelders voor AB InBev, een slitterput van 16 meter diep voor MCB en uitkijkposten voor Stichting Natuurmunumenten gerealiseerd.

Dat vertrouwen in de kundigheid van ons team heeft geresulteerd in een vaste samenwerking met AB InBev, waar wij verantwoordelijk zijn voor het dagelijks onderhoud aan de Dommelsche Bierbrouwerij.

HISTORIE

Al bijna 100 jaar
vertrouwd gebouwd.

 • 1929: Oprichting

  De heer Jan Baken richt 'Bouwbedrijf Baken' op.

 • 1946: Wederopbouw

  In de periode na de oorlog groeit Bouwbedrijf Baken uit tot gerespecteerd aannemer in de regio.

 • 1970: Opvolging

  Vanaf de jaren 70 komt de leiding in handen van de heer Piet Baken, die door zijn vroegtijdig overlijden wordt opgevolgd door de heer Gied van de Pas.

 • 2021: Groeiperiode

  Sinds 2021 maakt Bouwbedrijf Baken deel uit van de KOLEN Groep. Medio 2023 is Baken verhuisd naar een nieuw kantoor midden in het centrum van Valkenswaard. De dagelijkse leiding is in handen van de heer Frank Lathouwers.

 • 2024: Uitbreiding

  Bouwbedrijf Baken gaat verder als Baken Bouw en breidt onder de naam Baken Bouw West uit met een vestiging in de Randstad. De vestiging in Valkenswaard gaat verder onder de naam Baken Bouw Zuid.

BLIK OP DE TOEKOMST

Visie

Bouwen gaat verder dan het bouwen van huizen of kantoren. We bouwen aan de toekomst, zowel in fysieke als maatschappelijke zin. We staan midden in de regio en dragen dat ook van harte uit.

Lokaal toonaangevend

We staan bekend om onze betrouwbaarheid, kwaliteit en vakmanschap, samen met onze ketenpartners.

Positieve impact

We ondersteunen het verenigingsleven, streven naar gelijke kansen op de arbeidsmarkt en investeren in jong talent.

Ontwikkeling medewerkers

We bieden een stimulerende werkomgeving waarin we medewerkers trainen en ondersteunen, waarbij we teamwerk, creativiteit en innovatie aanmoedigen.

Verminderen voetafdruk

We gebruiken groene(re) bouwmethoden, -materialen en verminderen de ecologische voetafdruk van onze projecten en onze bedrijfsvoering.

Kernwaarden

Kwaliteit en vakmanschap

We leveren hoogwaardige bouw- en onderhoudsdiensten gekenmerkt door uitmuntendheid in vakmanschap. Onze projecten voldoen aan de hoogste eisen van kwaliteit en duurzaamheid.

Betrouwbaarheid

We zijn eerlijk, integer en betrouwbaar. We vermijden belangenconflicten. We communiceren open en duidelijk met onze opdrachtgevers en partners, maken duidelijke afspraken en komen die na.

Veiligheid en welzijn

We zorgen voor een veilige en gezonde  werkomgeving. We bewaken een positieve omgeving voor onze medewerkers waar zij kunnen gedijen, groeien en hun potentieel bereiken.

Tevredenheid

We borgen de tevredenheid van onze opdrachtgevers en de gebruikers van de werken die we realiseren of onderhouden. We begrijpen hun behoeften en verwachtingen en leveren werken die hieraan voldoen.

Duurzaamheid

We minimaliseren afval, gebruiken milieuvriendelijke materialen en implementeren energiezuinige bouw- en werkmethoden. We streven naar een kleinere ecologische voetafdruk en het behoud van het milieu.

Gemeenschap

We zijn een regionaal bouwbedrijf en dragen dat uit. We dragen bij aan de ontwikkeling van de lokale gemeenschap, We stimuleren werkgelegenheid, werken samen met lokale leveranciers en zijn betrokken bij gemeenschapsprojecten.

WIE WE ZIJN

Lokaal geworteld,
vertrouwd gebouwd.

Baken Bouw Zuid is een regionaal bouwbedrijf. Als we zeggen ‘regionaal’, dan bedoelen we ook écht regionaal. We geloven heilig in de kracht van een vertrouwde, lokale samenwerking. Dat doen we niet alleen met een personeelsbestand dat volledig bestaat uit werknemers uit de regio Eindhoven, dat doen we ook door nauw samen te werken met vaste, betrouwbare ketenpartners uit de omgeving en door ons in te zetten voor de lokale gemeenschap.

Kansen voor jong talent in de bouwsector

Bouwen aan de toekomst stopt niet bij de voordeur van een nieuwe woning. Wij investeren in de gemeenschap waarin we actief zijn. We werken nauw samen met scholen en opleidingsinstituten en laten jong talent kennismaken met het werken in de bouw. Ze krijgen daarbij begeleiding van ons ervaren team van deskundige professionals.

Werken aan en met een inclusief team

Baken Bouw Zuid biedt werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte om zichzelf door te ontwikkelen en te werken aan een carrière in de bouwsector. Zowel re-integranten als vluchtelingen vinden via ons vaak een nieuwe carrièremogelijkheid. We trainen en ondersteunen onze medewerkers, zodat zij kunnen uitblinken in hun vakgebied.

Actief in het verenigingsleven

Als onze inwoners de bouwstenen van de lokale gemeenschap zijn, dan is het culturele leven en het verenigingsleven het cement daartussen. Wij erkennen het belang van verenigingen en zijn er dan ook trots op zowel financieel als feitelijk bij te dragen aan verschillende sportverenigingen en culturele initiatieven in de regio.

WAT WE BOUWEN

Projecten

Een greep uit de woningbouw- en utiliteitsbouwprojecten die Baken Bouw Zuid de afgelopen jaren heeft gerealiseerd

Bouwbedrijf-Baken-Woningbouw-Beukenhof2
Bouwbedrijf-Baken-Woningbouw-SNS
Bouwbedrijf-Baken-Utiliteitsbouw-MCB
Bouwbedrijf-Baken-Woningbouw-Aangelag2
Bouwbedrijf-Baken-Woningbouw-Beukenhof
Bouwbedrijf-Baken-Utiliteitsbouw-Dragonder-Nieuw
Bouwbedrijf-Baken-Woningbouw-Waalreseweg
Bouwbedrijf-Baken-Woningbouw-Valkenswaard-Villa
Bouwbedrijf-Baken-Woningbouw-Valkenierstraat2
Bouwbedrijf-Baken-Utiliteitsbouw-Smelleken
Boerderij modern waalre 4
Boerderij modern waalre 3
Foto helenadal

BAKEN BOUW ZUID

Contact

Contactgegevens

Heb je vragen of wil je extra informatie over onze diensten in de regio Eindhoven? Neem vrijblijvend telefonisch of per e-mail contact op of vul het contactformulier in.

E-mailadres

info@bakenbouw.nl

Telefoonnummer

+31 40 20 41 545

Bezoekadres

Markt 62, 5554 CD VALKENSWAARD

WAARMEE KUNNEN WE JE HELPEN?

Neem contact op

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.